Slotenmaker Service | Sleutel24.nl ✅

Meest gestelde vragen

Klantvragen

Antwoord op de meest gestelde vragen

 • 01. Alleen cilinders vervangen of toch ook het deurbeslag?

  Het kan zijn dat jouw cilinders hard aan vervanging toe zijn. Vervang ik alleen mijn cilinders of ook mijn deurbeslag? Wij adviseren om beide te vervangen. Behalve lockpickbeveiliging, boorbeveiliging en breekbeveiliging is een nieuwe cilinder ook met kerntrekbeveiliging beveiligd. Het is erg verstandig om een cilinder te kiezen die SKG*** gekeurd is. Dit om een simpele reden: deze cilinders zijn de hoogst gekeurde cilinders en vertragen het inbreken met zeker 5 min. Waarom moet hier dan nog een extra deurbeslag bij met kerntrekbeveiliging? Een deurbeslag met kerntrekbeveiliging beveiligt niet alleen uw cilinder extra, maar het schrikt inbrekers af.

 • 02. Ik kan bij het bestellen van mijn cilinderslot meerdere opties kiezen, maar wat zijn deze opties precies?”

  Er zijn een aantal opties die je kunt selecteren bij de cilindersloten:Hotelfunctie/2 zijdig bedienbaar, vrijloopfunctie en knop. Hotelfunctie/2 zijdig bedienbaar: dit is een functie waarbij het mogelijk is om de sleutel aan de binnenzijde van de deur te laten zitten en alsnog van buitenaf het slot te kunnen openen. Een erg handige optie voor de mensen die af en toe hun sleutel vergeten uit de deur te halen! Vrijloopfunctie: de vrijloopfunctie is voor nooddeuren als nooduitgangen. Dit houdt in dat de meenemer vrij kan draaien en dus altijd de cilinder kan openen.

 • 03. Wat is de standaard cilindermaat en is er nog wel een standaard maat?

  Er is in cilinderslot wereld helaas geen sprake meer van een “standaard” maat, alleen een vanaf maat. De vanaf maat voor hele cilinders SKG3, dubbele cilinders SKG3 of knopcilinders SKG3 is 30/30 (voor Mauer 31/31 en voor M&C 32/32). Voor halve cilinders SKG3 is de vanaf maat 10/30 (voor Mauer 9/31 en voor M&C 10/32). Alle cilinders en cilindersets zijn daarom maatwerk en vallen buiten het herroepingsrecht van de wet koop op afstand.

 • 04. Hoe meet ik mijn deurcilinder?

  De sluitcilinder correct meten: Meet altijd vanuit het midden van de cilinder. Het midden van de cilinder is het schroefgat, waarbij u in gemonteerde toestand de (meegeleverde) schroef indraait waarmee de cilinder in het slot gefixeerd wordt. Profiel cilinders worden alleen door middel van een bevestigingsschroef in het slot gefixeerd. Indien u de uitgebouwde cilinder voor u liggen heeft, moet u er goed op letten wat de buitenzijde en wat de binnenzijde van de cilinder is. Bij de bestelling in onze shop is de buitenmaat met “A” en de binnenzijde met “B” aangegeven.

 • 05. Hoe meet ik mijn deurbeslag?

  Deurbeslag is te koop in allerlei uitvoeringen waaronder deurbeslag met rozetten of deurbeslag met schilden. Als u deurbeslag wilt toepassen met een deurschild, dan is het belangrijk om de zogenaamde PC maat (slotafstand) op te meten. De slotafstand is de afstand tussen het hart van de deurkruk en het slotgat.

 • 06. Hoe meet ik mijn deurschild op?

  Deurschild met gat voor een profielcilinder: Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een profielcilinder, dan zijn er drie standaard maten: 55, 72 en 92 mm. Figuur 1 geeft aan hoe we de PC maat (slotafstand) kunnen meten Deurschild met sleutelgat voor een  baardsleutel: Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een baardsleutel, dan zijn er twee standaard maten: 56 en 72 mm. Figuur 2 geeft aan hoe we de slotafstand kunnen meten. Deurschild met gat voor een rondcilinder: Als u een deur heeft waarop een ...